Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

 

   Alneruds hästgård i Tiveden

     

                Bed, box och breakfast    Ridleder Tiveden           Tivedens faciliteter      Vandringsleder

  

 

 

2 mars 2010

 

Snöat igår...igen.

Nu väntar jag på vår! Det är jag väl inte själv om kan jag tro.

Snön på stalltaket har rasat ned så gott som allt. Och det är ju bra, många tak har ju inte pallat för snötyngden. Men nu går det inte att köra skottkärran till den vanliga dynghögen längre.

 

Så här såg det ut när jag kom ut igår morse. Det blev snöskottning i sådär 5-6 timmar och då fick jag till en smal gång så jag kunde komma ut med skottkärran och tömma på den nya gödselstacken. 

Men idag har solen varit så skön, lite dagsmeja har vi haft och en ridtur har det blivit så nu är man vid gott mod igen .

 

 

Tisdagen den 23 mars 2010 kl. 19:17

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

21 feb. 2010

 

Idag är det så vackert ute, solen skiner, det är lugnt och stilla (ok, lite snålblåst) som om det aldrig varit minsta oväder. Men kallt. Vi tog en liten runda för att kolla hur vägarna runtom ser ut, igår fick vi som sagt hålla oss hemma.

Ja, så här ser det ut på sina ställen. Två-meters snövallar. Plogbilen har inte haft det lätt...

                  

Lite inomhussysslor hade jag igår, bakade hälsobröd med diverse nyttigheter i och kakor, med diverse onyttigheter i. De blev goda bägge delarna .

 

 

Tisdagen den 23 mars 2010 kl. 19:15

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

20 feb. 2010

 

Visst är det lite segt just nu ett tag? Idag har vi haft värsta snöstormen, och ca 15 gr kallt! Brrr!

Vägen har plogats flera gånger men jag tror knappt nån har vågat sej ut med bil, det yr igen hela tiden. Bäst att hålla sej hemma en sån här dag.

Igårkväll hade hästarna rivit ned staketet vid insläppet, en stolpe hade gått av. Inget kul. Hur ska man spetta ned stolpar nu? Fick stoppa ned en stolpe i en snödriva och hälla på vatten så det frös till. Och så upp med elrep. Under tiden fick kusarna vackert vara inne (vilket jag iofs inte tror att de hade nåt emot).

Några timmar ute blev det i alla fall på eftermiddan, men nån ridtur hade jag inte lust med kan jag tala om!

 

 

Tisdagen den 23 mars 2010 kl. 19:13

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

6 feb. 2010

 

Det verkar som värsta kylan släppt taget (åtminstone just för tillfället i alla fall). Idag har vi bara haft ett par minusgrader, känns nästan som mildväder. Visst är det härligt med riktig vinter och snö, men det blir mycket mer jobb kan man lugnt konstatera.

Vattnet i stallkranen är fruset varje morgon och måste tinas upp. Kläder ska tas på, helst flera lager. Det är svårt att få tag i riktigt bra vantar t.ex. som både är tillräckligt varma och som går att jobba i.

För att inte tala om all snö som ska flyttas! Snart finns det ingen plats kvar på stallbacken.

Igår fick mannen skotta altantaket, 80 cm hårt packad snö är inte bra när det blir mildväder.

Men det skapar många arbetstillfällen också. Snösvängen har haft fullt upp, det är tydligen brist på snöslungor, och skidaffärerna måste gå strålande! Inget ont som inte har nåt gott med sej heter det ju.

Idag tog jag en tur på hästryggen, det blir sorgligt eftersatt med ridningen men det ska bli bättre i takt med att ljuset kommer. Vår yngsta hästdam behöver få lite kontinutet i skolningen. Men nu har hon fått fina broddskor fram åtminstone så halkan inte ska hindra oss.

 

 

Tisdagen den 23 mars 2010 kl. 19:12

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

18 jan. 2010

 

Nu är granen avklädd, barrad och utslängd. Inte många barr var med ut kan jag säga, var nog den värsta gran vi haft vad gäller att barra. Men så följde vi heller inte några som helst procedurer när vi tog in den före jul. Direkt från skogen, -10 eller vad det var då, och in i vardagsrummet, +20. Kan det sluta på annat sätt då tro? Nåväl, nu är julen utstädad och bortplockad, känns skönt, det brukar alltid gömma sej nån liten tomte som kommer på efterkälken som man upptäcker så småningom, det blir säkert så i år också. Men visst är det konstigt att det som man tyckte var så mysigt att ta fram alldeles nyss känns så skönt att få ta bort? Ombyte förnöjer.

 

Nu är det dags att så smått börja planera för den kommande säsongen på ridleden. En vårritt är tänkt, och sen blir det utflykter så ofta det går. Kanske nån övernattning? I fjol red min syster och jag till Kilstorp, ca. 1,5 mil härifrån, där vi åt en god middag och övernattade.

 

Medans hästarna fick gå i en hage och vila sej inför hemfärden. Den turen gör vi gärna om.

 

 

 

Tisdagen den 23 mars 2010 kl. 19:11

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

11 jan. 2010

 

Idag blev det en ridtur, temperaturen är lite skönare, här har det varit runt 7-8 minusgrader. Det har varit vad man kan kalla en liten viloperiod för hästarna ett par veckor, mer eller mindre ofrivilligt, man är inte ute mer än nödvändigt när termometern visar -20. Men idag fick Agrippa komma ut en sväng i skogen. Nu blir det snart lite längre dagar, bra, det är ju några hästar till här på gården som behöver bli ridna.

Snart dags att slänga ut granen. Den barrar ganska ordentligt redan men det är inget att göra åt, det får ändå dröja till helgen innan den åker. Utegranen får vara kvar ett litet tag till.

I lördags var vi på bio, såg sista delen av Stieg Larsson-trilogin, "Luftslottet.....". Visst är det härligt att kolla bra biofilm?

 

 

Tisdagen den 23 mars 2010 kl. 19:09

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

7 jan. 2010

 

Så har första veckan på året gått. Har jobbat några dagar efter ett par veckors ledighet över jul och nyår. Det har varit jätteskönt, tidigare jular har alltid inneburit jobb åtminstone nån eller några dagar i helgerna. Fast roligt att komma tillbaka till jobbet igen också. Omväxling förnöjer.

Julhyacinten från ena dottern har slagit ut ordentligt, tycker den har så vacker rosa färg.

                

 

Kylan fortfarande skarp, man sitter helst i stugan och gonar sej med ett och annat avbrott för att gå ut till hästarna med hö och mocka stallet. Men egentligen är det skönt med lite riktig vinter...än så länge....

 

 

Tisdagen den 23 mars 2010 kl. 19:08

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

2 jan. 2010

 

Fortfarande kallt, känns lite ovant med all denna kyla och som har hållit i sej i ett par veckor nu, ikväll är det nog rekord denna vinter hittills, -17 grader. Friskt är det och väldigt vackert men en del besvär blir det förstås. Man får elda mer, vilket betyder bära in mer ved (sköter iofs guben om men ändå), bylsa på sej mer kläder, sockor, termobyxor, mössa, vantar och ändå fryser man om händer och fötter innan man fått igång kroppen. Vattnet i stallet fryser också och måste tinas upp varje dag. Snö ska skottas, det har snöat lite i omgångar. Utegranen slocknade, snön hade tyngt på grenar och ljus så det blev nåt glapp nånstans men nu är det fixat, det är så fint med utegranen nu när det än så länge inte är ljusare så den vill jag allt hålla igång ett tag till.

Nytt år har det blivit, här firades det nya året in i all stillhet, bara jag och mannen, vi åt en god nyårssupé och tog det lugnt.

 Hästarna äter sin nyårssupé, förrätten serverades ute, huvudrätt och dessert lite senare, inomhus. I lugn och ro, utan att bli störda av raketer och smällare.

                    

Den här vackra blomman fick jag i julklapp, den har slagit ut ordentligt nu, undrar om det är en Afrikansk lilja?

                     

 

 

Tisdagen den 23 mars 2010 kl. 19:03

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

30 dec. 2009

 

Kallt idag! Och igår, dessutom snart fullmåne. Så ljust på kvällen, försökte mej på att fota lite men det var inte så lätt att fånga den vackra scenen. Utegranen med ljusen och rimfrost både på den och skogen runtom och så månen som i en spöklik dimma i skyn. Snön som ligger orörd. Precis som en bild ur boken "Tomten" av Viktor Rydberg.

" Midvinternattens köld är hård...."        
 

 

Tisdagen den 23 mars 2010 kl. 19:01

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

27 dec. 2009

 

Annandag jul, och fortfarande ligger snön vackert vit ute. När hade vi en vit jul sist? Eller är det bara mitt minne som inte är så värst?

Idag har jag tagit en tur till häst, det var ett tag sen, har jobbat mycket och så en del julstök har kommit före ridandet.

 

Här ligger stigen orörd med någon dm snö, det blir till att pulsa en bra bit men det ska ju vara fin styrketräning för hästarna så det är bara att passa på.

 

Efter nån kilometer kommer vi fram hit, till Högsåsenstugan som finns länk till här vid sidan.                    

Där finns många vandringsleder av olika längd, allt från några km till nästan två mil. Ridleden sammanfaller delvis med lederna på en del ställen.

Högsåsen har en del faciliteter om man får kalla dem så.

                

 

Här ovan är den s.k. medicintallen, den ansågs bota sjukdomar, bl. a. trodde man att barn som drogs genom hålet kunde bli botade från engelska sjukan.

Trädet som hänger till höger hittades i en mosse och har knölar längs hela stammen. Nån konstig missbildning? Här har man i alla fall bevarat de här bägge underliga träden under ett tak där de kan beskådas.

Här kan man läsa lite om medicintallen.
 

 

Tisdagen den 23 mars 2010 kl. 18:59

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

25 dec. 2009

 

Så har julafton passerat. Båda döttrarna med sina familjer och yngste sonen har varit här. Vi har haft det så mysigt och trevligt. God mat, lagom många paket och en vit jul som väl är att betrakta som rätt ovanligt .

Idag är det nästan storm ute och det har snöat en del. Men då är det skönt att sitta i stugan och ägna sej åt just detta, mixtra med hemsida och foton.

Hästarna tycker inte det är så mysigt, de får trots blåsvädret vara ute från morron till kväll och de står otåligt vid ledet och väntar nu skulle jag tro.

 

Så här såg det ut vid middagsfodringen. Jag fick lägga höet mellan grenarna på ett avgnagt träd i deras hage för att det inte skulle blåsa bort. Och det var många farligheter i vinden....


 

 

Tisdagen den 23 mars 2010 kl. 18:52

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

Klicka på länken nedan för karta!

 kartor.eniro.se/Query

E-mail för info:

big_lin53@hotmail.com

Ridande gäster sommaren -17

Elisabeth, Eva J. och Eva B. på hästarna Totte, Bianca och Queenland.

Maria och Martin på hästarna Hnokki och Fille.

Liselotte och Cecilia på hästarna Gaumur och Frenja.

 

Ridande gäster sommar-16

Linda med sin häst My Little Rockette

Elisabeth, Eva och Eva på hästarna Totte, Queenland och Bianca

Carina och Margareta på hästarna Docka Blåklocka och Ronja

Margareta, Gunilla och Anne-Lie på sina hästar Viper, Rökkvi och Alfur

Maria och Martin på hästarna Fille och Hnokki

 

Ridande gäster sommar-15

Elisabeth och Eva på sina hästar Totte och Queenland

Cecilia och Linda på sina hästar Aska och Ella

Marianne och Gunilla med sina hästar Dimma och Freya 

Helena och Maria med sina hästar Arkan och Loke (Look at me)

Anna-Karin och Britt-Marie med sina hästar Midde och Barbie

 

Ridande gäster sommar-14

Magnus och Katarina på sina hästar Lara och Mr Simpson

Elisabeth och Eva på sina hästar Totte och Queenland

Helena och Maria på sina hästar Arkan och Mynta

Christina, Anna och Maria på sina hästar Duva, Sigrid och Totte